Υλικά

Ντομάτες 3-4
Μελιτζάνες 1-2 (χωρίς σπόρια)
Πράσινες πιπεριές 1-2
Πατάτες 3-4
Γαρίδες 1/2 κιλό
Ντοματοπολτό 1 κουτί
Λάδι 1 φλυτζάνι
Πορτοκάλι 1 (μόνο τον χυμό)
Άνιθο 2 κλωνάρια
Μαϊντανό 2 κλωνάρια
Αλάτι - πιπέρι
Κρεμμύδια 2
Σκόρδο 2-3 σκελίδες


Οδηγίες

Πλένουμε τα λαχανικά , καθαρίζουμε τις πατάτες και αδειάζουμε την ψίχα τους την οποία αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να σουρώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και τα μυρωδικά (άνιθο , μαϊντανό) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι να σοταριστούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την ψίχα που αφήσαμε στην άκρη , τις γαρίδες μας αφού τις ψιλοκόψαμε και μόλις αρπάξουν λίγο και ροδίσουν τα σβήνουμε με τον χυμό από πορτοκάλι.

Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Αφού βράσουν τα βγάζουμε από την φωτιά και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα λαχανικά μας αφού πασπαλίσουμε το εσωτερικό τους με λίγο αλάτι, με ένα κουταλάκι του γλυκού. Όταν τελείωσουμε με το γέμισμα τα βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε αραιωμένο με νεράκι τον ντοματοπολτό και τα τοποθετούμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς να ψηθούν για περίπου μιάμιση ώρα.

Καλό είναι στην αρχή να τα έχουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και κατά το μισό της ώρας ψησίματος να το αφαιρέσουμε. Σημαντικό είναι το ταψί μας να μείνει με ελάχιστη σάλτσα και λάδι να μην είναι στεγνά γι’αυτό έχουμε τον νου μας κατά την διάρκεια του ψησίματος.