ΥΛΙΚΑ

700 γρ. ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια (είναι περίπου μια φρατζόλα )
200 γρ . λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
100 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 μήλα κομμένα σε κύβους
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΤΟΥ

φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
σφηνάκια ρούμι ή ουίσκι ή κονιάκ
κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κουταλιά γλυκού κοφτή κορν-φλάουρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα κομμάτια του ψωμιού και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τη λευκή σοκολάτα , την κουβερτούρα , τα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Για την σάλτσα:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και πριν πάρει βράση ( θα πρέπει να έχει ζεσταθεί), διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε μία κουταλιά νερό και το ρίχνουμε στην κρέμα.

Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί, και ρίχνουμε το ποτό . Το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε το σουφλέ σε μερίδες και βάζουμε από πάνω τη σάλτσα.

πηγή: tastyday.gr