Ζυμαρικά με τόνο και ντομάτα
Ένα πιάτο που σερβίρεται με παρμεζάνα
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες κονσέρβες τόνου
2 φλυτζάνια ντομάτα κονκασέ
1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
1 κουταλάκι γλυκού κάπαρη
Αλάτι, πιπέρι, λίγο τσίλι ή μπούκοβο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο. Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, προσθέστε το μπούκοβο, σε μεσαία φωτιά. Στραγγίστε τον τόνο (ακόμη κι αν έχει ελαιόλαδο) και ρίξτε τον στο τηγάνι. Αφήστε να σιγοβράσει και να πάρει αρώματα για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το αλάτι, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το πιπέρι. Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν και να δέσουν για 10 λεπτά. Οταν στραγγίσετε τα μακαρόνια κρατήστε ένα ποτήρι από το νερό του. Ρίξτε λίγο στην σάλτσα, ανακατέψτε, σιγοβράστε για λίγο ακόμη.
Στο τηγάνι προσθέστε και τα μακαρόνια, λίγο μαϊντανό και είναι έτοιμα.
Το πιάτο αυτό ταιριάζει με παρμεζάνα.