Υλικά

Για το ντρέσινγκ

80ml ( 1/3 του φλιτζανιού ) ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ρίγανη

Για τη σαλάτα

24 ( περίπου 600 γραμμ. )μέτριες καθαρισμένες γαρίδες ωμές, χωρίς το κέλυφος, με τις ουρές
1 μικρό κρεμμύδι
2 αβοκάντο
6 ντοματίινια κομμένα στα δύο
1 μαρούλι
½ σγουρό κόκκινο μαρούλι
½ μαρούλι σαλάτα

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μικρό μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε μία ψηστιέρα στη μέτρια ένταση. Αλείφουμε τις γαρίδες με λίγο από το ντρέσινγκ, τις βάζουμε στη σχάρα και τις ψήνουμε για πέντε λεπτά, ώσπου να ξεροψηθούν και να ασπρίσουν.

Τις μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες κατά μήκος και το ρίχνουμε στο μπολ με τις γαρίδες. Κόβουμε το αβοκάντο σε μεγάλες φέτες και τις προσθέτουμε στο μπολ. Πετάμε τα εξωτερικά φύλλα των μαρουλιών και κόβουμε τα υπόλοιπα σε μικρότερα κομμάτια. Τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρώς τη σαλάτα προτού τη σερβίρουμε.

πηγή: tastyday.gr