Παγωμένη μους σοκολάτας σε 2 βήματα
Ένα άψογο καλοκαιρινό γλυκό
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 μερίδες)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πικραμύγδαλο ή οποιοδήποτε άλλο ποτό της αρεσκείας σας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
Κακάο (προαιρετικά για τη γαρνιτούρα)
Τι θα κάνετε
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, που θα έχετε ρυθμίσει στην πιο γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Έπειτα, προσθέστε το λικέρ και το σιρόπι σοκολάτας.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μίγμα σε θήκες για cupcakes από αλουμίνιο (περίπου μία κουταλιά στο καθένα αρκεί). Καλύψτε τις και αφήστε τις στην κατάψυξη για 4 ώρες. Εναλλακτικά, απλώστε όλο το μίγμα σε ένα μακρόστενο σκεύος για μεγαλύτερα κομμάτια. Το μόνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι το εξής: ένα τέταρτο πριν τα σερβίρετε, βάλτε τα στη συντήρηση για να μαλακώσουν.