ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ρύζι 
150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών (γκούντα, ρεγκάτο, κεφαλοτύρι)
40 γρ. κρεμμύδι
60 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο 
100 γρ. λευκό κρασί
2 Κύβους ζωμού Κότας
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τους 2 Κύβους ζωμού Κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τo βούτυρο.

Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί, προσθέτοντας τον ζωμό κότας σταδιακά (κατά μέσο όρο το ριζότο απορροφά υγρά όσο τρεις φορές ο όγκος του).

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, εάν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό κότας : το ρύζι δεν πρέπει να είναι στεγνό.

“Δένουμε” το ριζότο με το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρουμε.