Υλικά για 6 άτομα

3 μεγάλα κυδώνια
1½ φλιτζ. τσαγιού σκούρα μαύρη ζάχαρη (όχι την ντεμεράρα· τη μελάσα που είναι υγρή)
1½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού αστεροειδές γλυκάνισο, τριμμένο (στα καλά μπαχαράδικα)
1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ψημένα και χοντροκομμένα
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κάψουλες βανιλίνη (ή 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο αστεροειδές, σε σκόνη)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι στα 3. Βάζουμε τα κομμάτια κοντά κοντά σε ταψάκι.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη, το κρασί και το αστεροειδές γλυκάνισο και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα τα κυδώνια και τα βάζουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (40΄ - 1 ώρα).

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή στον κάδο του μίξερ την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη (ή το γλυκάνισο) μέχρι να πήξει.

Αραδιάζουμε τα κυδώνια σε μια πιατέλα μαζί με την υγρή σάλτσα τους και χωριστά σε μπολ σερβίρουμε τη χτυπημένη κρέμα. Πάνω από τα κυδώνια σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.