Μοσχάρι λεμονάτο με πουρέ πατάτας
Ένα υπέροχο πιάτο
Υλικά για το μοσχάρι
1 κιλό μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Χυμό απο 3-4 λεμόνια
Ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι
4-5 κλωναράκια θυμάρι ή λεμονοθύμαρο
Υλικά για τον πουρέ πατάτας
10 μεσαίες πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
μοσχάρι λεμονάτο
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το μοσχάρι με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το τριμένο κρεμμύδι.Μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να σωοταριστούν, να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή να εξατμιστεί το αλκοόλ για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει ίσα-ίσα το κρέας, το θυμάρι και χαμηλώουμε την φωτιά και αφήνουμε το μοσχάρι να σιγοβράσει περίπου 1-1,5 ώρα.
Παράλληλα φτιάχνουμε τον πουρέ. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με την φλούδα μέχρι να μαλακώσουν έως το κέντρο τους (δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, αφού έχουν βράσει 20 λεπτά).
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με ελαιόλαδο (αρκετό) και αρχίζουμε να τις λιώνουμε με το πηρούνι. Βάζουμε όσο ελαιόλαδο χρειαστεί (μην το φοβηθείτε, χρειάζεται πάρα πολύ) και αλατοπιπερώνουμε. Τον κρατάμε κάπου ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Αφού έχει μαγειρευτεί το κρέας (το τσιμπάμε με ένα πηρουνάκι και πρέπει να είναι μαλακό), ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών 5 λεπτά πριν σβησουμε το φαγητό και το αφήνουμε να μελώσει.