Πεντανόστιμο κοτόπουλο με κάρυ
Με γιαούρτι και ξηρό κρασί
Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 + 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 + 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ. κάρυ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
200 ml ζωμός κότας
1/4 φλιτζ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε.
Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κάρι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 3 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ρύζι (προαιρετικά).