Υλικά (για 24 κεκάκια)

250γρ κανταΐφι
250γρ σύκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα 
4 αυγά 
250γρ γιαούρτι στραγγιστό
300γρ γάλα φρέσκο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100γρ κεφαλογραβιέρα πικάντικη
1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο

Διαδικασία

Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας για να ψηθεί σωστά και το αφήνουμε τουλάχιστον 3 – 4 ώρες μέχρι να ξεραθεί καλά! Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά με προσοχή να ανακατευτούν σωστά .. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κανταΐφι και το ανακατεύουμε με προσοχή να πάει παντού στο μείγμα.

Γεμίζουμε 24 φόρμες μικρές για κεκάκια που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει καλά και βάζουμε από ένα φυλλαράκι δυόσμου από πάνω, αν θέλουμε.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσαμικού με σύκο σαν ορεκτικό, αν μας αρέσε.

πηγή:tastyday.gr