Σαλάτα με κοτόπουλο και γιαούρτι
Με φρέσκα λαχανικά
Συστατικά
3 φιλέτα κοτόπουλο
8 φέτες μπέικον
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουταλιά θυμάρι
2 αγγουράκια
24 ντοματίνια
1 ώριμο αβακάντο
λίγες πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 μαρούλι
1 λόλα κόκκινη
1 ματσάκι ρόκα
1/2 άισμπεργκ
Για την σος
200 γρ γιαούρτι
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές σούπας λευκή κρέμα μπαλσάμικο
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μαζί με το μπέικον και λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.
Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το θυμάρι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για είκοσι λεπτά περίπου και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Για την σος ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά σε ένα μπολ και την προσθέτουμε στα σαλατικά μας. Βάζουμε από πάνω και το κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρουμε