ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 φλιτζάνι γάλα
3 κ.σ. μαργαρίνη
3 κ.σ. αλεύρι
2 αυγά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο
Φυργανιά τριμμένη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ DIP: 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
1/4 του φλιτζανιού ρευστή κρέμα γάλακτος για μαγειρική
1 κ.σ. ταμπάσκο
2 κ.γ. lemon pepper (θα το βρεις σε καλά μπαχαράδικα)
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψε τις γαριδιούλες σε πιο μιρκά κομματάκια και βάλε σε ένα μπολ. Στο μεταξύ βάλε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε ελαφρά να σκουρύνει και πρόσθεσε το γάλα. Ανακάτεψε να σφίξει καλά
Πρόσθεσε τη μπεσαμέλ στις γαρίδες, μαζί με τους κρόκους των αυγών, το μάραθο και αλατοπιπέρωσε. 

Πλάσε με το μείγμα κροκετούλες. Παράλληλα χτύπησε τα ασπράδια σου ελαφριά με δύο κουταλιές νερό. Σε ένα μπολάκι δίπλα πρόσθεσε τη φρυγανιά.

Βάλε το λαδι να κάψει. Πέρασε μία, μία τις κροκέτες πρώτα από το ασπράδι και μετά από τη φρυγανιά. Τηγάνισε καλά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και βγάλε σε απορροφητικό χαρτί. Ανάμειξε όλα τα υλικά για το dip μαζί και σέρβιρε μαζί με τις γαριδοπιτούλες