Κοτόπουλο με ρύζι: Το τέλειο
Έτοιμο σε 30 λεπτά
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Ξηρό θυμάρι
1 πρέζα μπούκοβο
1 φλυτζάνι ρύζι
Ζωμό κότας
Χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Βάλτε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και ροδίστε καλά το στήθος κοτόπουλου. Ρίξτε, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μπούκοβο. Ροδίστε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το ρύζι και τον χυμό λεμονιού
Προσθέστε επίσης τον ζωμό κοτόπουλου που έχετε λιώσει σε 2 ποτήρια καυτό νερό. Βάλτε από πάνω το κοτόπουλο και καλύψτε με καπάκι.
Σε μέτρια φωτιά αφήστε το για 20-25 λεπτά να φύγουν τα υγρά. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο. Προσθέστε και μερικές φέτες λεμονιού για ομορφιά