Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά
Γεύση από Ανατολή
Υλικά
300 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές φέτες
6 κ.σ. σησαμέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
1 συσκευασία Σάλτσα Γλυκόξινη
1 πακέτο Noodles Αυγού
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. φρέσκος ανανάς ή 1 κονσέρβα ανανάς σε χυμό (στραγγισμένος), κομμένος σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
½ φλ. βραστό νερό
Εκτέλεση
Αλείφουμε το κρέας με τη μισή ποσότητα από το φυτικό λάδι και τη γλυκόξινη σάλτσα και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 30΄.
Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. σησαμέλαιο, για να μην κολλήσουν.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε wok ή σε μεγάλο τηγάνι, μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα τηγανίζουμε για 5΄, ανακατεύοντας συχνά.
Βγάζουμε τα λαχανικά από το σκεύος, σκουπίζουμε το wok με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε το κρέας. Τηγανίζουμε για 2΄-3΄, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε ½ φλ. βραστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄ ακόμη. Ρίχνουμε ξανά στο wok τα λαχανικά και τα noodles, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρουμε αμέσως.