Σαλάτα του Καίσαρα: Η αυθεντική
Η πιο γνωστή σαλάτα του κόσμου
Υλικά
4 κ.γλ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 φέτες μπέικον
κρουτόν
1 μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια καθαρισμένο
1 γαλλική σαλάτα καθαρισμένη
80 γρ. παρμεζάνα
Για το ντρέσινγκ:
1/2 φλιτζ. γιαούρτι
1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ. μουστάρδα
4-8 κ.σ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτο κοτόπουλο. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα κρουτόν με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα αραδιάζουμε τις φέτες μπέικον.Ψήνουμε όλα τα υλικά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC. Το κοτόπουλο θέλει περίπου 40 λεπτά ψήσιμο, ενώ τα κρουτόν και το μπέικον περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα καλά με πιρούνι.
Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε το ψημένο κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρουτόν και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.