Υλικά (4 - 5 άτομα)

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
250 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
350 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένη σε 600ml γάλα πλήρες αγελαδινό
1 κ.σ. σάλτσα γλυκού τσίλι
2 κ.σ. χυμό ντομάτας
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
75ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1-2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
3-4 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, για 6΄-7΄ ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αποσύρετε από τη φωτιά.

Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλου, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το χυμό ντομάτας, την ψίχα του μπαγιάτικου ψωμιού –αφού πρώτα την έχετε μουσκέψει μέσα σε ένα μπολ με το γάλα και την έχετε στρίψει ελαφρώς–, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τα αυγά, τα μυρώνια ψιλοκομμένα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά τον κιμά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Μεταφέρετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και ζυμώστε τον για 4΄ σε δυνατή ταχύτητα με το εξάρτημα γάντζος.

Πλάστε τον κιμά σε κεφτεδάκια (το καθένα θα πρέπει να ζυγίζει 30 γρ. περίπου). Αλευρώστε τα και τηγανίστε τα για 4΄σε μια φριτέζα με το ελαιόλαδο που έχει ζεσταθεί καλά στους 180 °C.

Βγάλτε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι. Κατόπιν μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα και σερβίρετε.