Υλικά

10 γραμμ. βούτυρο
300 γραμμ. έτοιμη ζύμη κουρού
9 μεσαίες πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένα στη μέση και σε φέτες
500 ml κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
6 κουτ άνηθο, ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 2 λάιμ
500 γραμμάρια καπνιστό σολομό, κομμένο σε λωρίδες
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
200 γραμμάρια τυρί τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 ° C / στον αέρα. Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει. Τη σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα, βάζουμε ένα πιάτο που να χωράει στο εσωτερικό της από πάνω και την ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε το χαρτί και το άλλο πιάτο, και την ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τον άνηθο, το ξύσμα λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε τις μισές πατάτες και από πάνω τοποθετούμε τις μισές λωρίδες σολομού. Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα των αυγών.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε μία ακόμη στρώση. Καλύπτουμε με τριμμένο τυρί τσένταρ. Ψήνουμε για 25 λεπτά έως ότου να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr