Υλικά:

500 γρ. φιογκάκια
2 ματσάκια σπαράγγια
2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
60 ml κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» άνηθου, ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πράσινο ή μαύρο πιπέρι
Τυρί ρικότα (ή άλλο τυρί) για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα σπαράγγια. Τα κόβετε στα δύο και τα ζεματάτε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα σουρώνετε. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε τα σπαράγγια για 1 λεπτό.

Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τα σπαράγγια και το σκορδόλαδο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύετε και πάλι και σερβίρετε.