Τορτελίνια με γιαούρτι και κεφαλοτύρι
Η συνταγή που δένει τέλεια με το μπέικον
Υλικά
Τορτελίνια 1 πακέτο ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
Μπέικον 250 γρ ψιλοκομμένο
Γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
Κεφαλοτύρι 1/2 κούπα τσαγιού τριμμένο
Αυγό 1 τεμ
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Μαϊντανός προαιρετικά για πασπάλισμα
Σκόρδο 1/2 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη προαιρετικά
Οδηγίες
Σοτάρουμε το μπέικον στις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μισή ποσότητα κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο.
Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μπέικον κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε (κρατάμε το νεράκι) και τα ξαναβάζουμε στην ζεστή κατσαρόλα πάνω στην φωτιά προσθέτοντας το μείγμα γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε και προσέχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε από το νεράκι που βράσαμε τα μακαρόνια( γιατί δεν θέλουμε να είναι πολύ πηκτή η σάλτσα μας).
Αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά προσέχοντας να έχει λίγο ζουμάκι. Κατεβάζουμε από την φωτιά, σερβίρουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και με κεφαλοτύρι τριμμένο κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.