Καρμπονάρα, η αυθεντική
Αυτά είναι τα μυστικά σε αυτή τη μακαρονάδα
Υλικά
500 γρ σπαγγέτι
4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
12 φέτες μπέικον
4 κρόκοι αυγών
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
μαϊντανός για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Παράλληλα, όσο βράζουν τα μακαρόνια ,σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά . Προσθέτουμε το μπέικον να τσιγαριστεί και αυτό 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ.
Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Όσο είναι καυτά τα μακαρόνια ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και ανακατεύουμε με πολύ γρήγορες κινήσεις να μην γίνει το αυγό ομελέτα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα και προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.