Υλικά

Μακαρόνια για παστίτσιο Νο2 (500γρ.)
Μοσχαρίσιος κιμάς (750γρ.)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Ψιλοκομμένα λαχανικά:
Κρεμμύδι (1)
Πράσο (1)
Σέλινο (1 κλωνάρι)
Καρότο (1)
Ντομάτες (1)
Κεφαλογραβιέρα (2 φλιτζάνια)
Σπιτική μπεσαμέλ.

Εκτέλεση

Σοτάρετε τον κιμά σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να καβουρντιστεί καλά.

Τα λαχανικά και αφήνετε να σοταριστούν για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε τις τομάτες, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη. Βράζετε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά και στρώνετε τα μισά σε ένα ταψάκι.

Στρώνετε διαδοχικά το μισό τυρί, τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά, το υπόλοιπο τυρί και τη μπεσαμέλ και ψήνετε σε φούρνο 200 βαθμών για 40 λεπτά.

Για την μπεσαμέλ:

Βάζετε 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτετε το αλεύρι κι αφήνετε να καβουρντιστεί για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτετε σιγά-σιγά 1kg γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αλατοπίπερο, 2 κρόκους αβγών, ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα και λίγο μοσχοκάρυδο.