Υλικά 

Ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια, λεπτοκομμένα
1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φλ. croutons
2 φλ. τυρί ricotta
½ - 1 φλ. γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
4-5 φέτες ζαμπόν
6 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22x33 εκ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το θυμάρι, μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα croutons και ανακατεύουμε απαλά, όλα τα υλικά. Μόλις τα croutons πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύουμε τη ricotta με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα croutons. Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα στο πυρίμαχο σκεύος, καλύπτουμε με τις φέτες ζαμπόν και ύστερα ρίχνουμε την άλλη μισή.

Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού, πιέζουμε την επιφάνεια έτσι ώστε να δημιουργηθούν 6 “λακούβες” (δύο σειρές των τριών). Σε κάθε “λακούβα”, σπάμε από ένα αυγό.

Βάζουμε στον φούρνο για 15-30 λεπτά, αναλόγως πόσο ψημένο θέλουμε τον κρόκο.