Υλικά

4 μερίδες
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κύβος κότας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι χλωρό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
Λίγο μπούκοβο
Λίγη πάπρικα καπνιστή
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι


Οδηγίες

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σωτάρουμε.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και την ντομάτα αφού τις έχουμε κόψει σε κύβους και σωτάρουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον κύβο και το νερό και σωτάρουμε.

Διαλύουμε τον κύβο στο χλυαρό νερό και προσθέτουμε το ζωμό μέσα στο ρύζι.

Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να βράσει το ρύζι, για 20 λεπτά περίπου. Όταν βράσει το ρύζι, το σερβίρουμε.