Υλικά

½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κ.σ βούτυρο
3 κ.σ. κακάο
½ κούπα ρούμι

Προαιρετικά: 1 χούφτα θρυμματισμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια. Ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.

Για την επικάλυψη: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρούφα, καρύδα, κακάο, ζάχαρη άχνη, τριμμένα μπισκότα, τριμμένους ξηρούς καρπούς. Εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Για καλύτερο αποτέλεσμα τα χτυπάτε σε μικρές δόσεις, ώστε να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια.

Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο με το βούτυρο.

Μόλις αρχίσουν να ομογενοποιούνται, ρίχνετε σταδιακά το κακάο. Ανακατεύετε, μέχρι το μείγμα να πήξει.Κατόπιν, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το ρούμι. Ανακατεύετε.

Μέσα σε ένα σκεύος τοποθετείτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, αν έχετε επιλέξει να βάλετε στη συνταγή.

Τα περιχύνετε με το μείγμα του κακάο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε, μέχρι να κρυώσει και να έχει σταθεροποιηθεί.

Πλάθετε τα τρουφάκια σε μπαλάκια, τα ρολάρετε στην τρούφα ή σε όποιο άλλο υλικό έχετε επιλέξει για την επικάλυψη και τα βάζετε στις ειδικές χάρτινες θήκες για τρουφάκια.

Τα βάζετε και πάλι στο ψυγείο και τα αφήνετε για 3 ώρες περίπου, πριν τα απολαύσετε!