Κολοκυθάκια με σως γιαουρτιού
Με γιαούρτι, μουστάρδα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, άνηθο
Υλικά συνταγής
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά αλλά δεν κόβουμε τις άκρες. Σε νερό που κοχλάζει, βάζουμε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι να βράσουν για περίπου 10 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.
Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες. Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.