Υλικά για 4 άτομα

200γρ. κολοκυθοανθοί

Υλικά για τη γέμιση

200γρ. ρύζι
50ml ελαιόλαδο
150γρ. κολοκύθι ξυσμένο
100γρ. καρότα ξυσμένα
100γρ. κρεμμύδι ξυσμένο
1 σκελίδα σκόρδου ξυσμένη
Χυμός από ένα λεμόνι
Μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
Μισό ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
150γρ. ντομάτες ώριμες ξυσμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
150ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι


Για το ψήσιμο

100ml ελαιόλαδο
300ml νερό
150γρ. κρεμμύδια σε φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά για να κάνουμε τη γέμιση. Στο τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο, ανοίγουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού ή της σούπας και κλείνουμε προσεκτικά τον κολοκυθοανθό περιστρέφοντας τα φύλλα του για να μην φύγει το μίγμα από το εσωτερικό.

Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τοποθετούμε σε στρώσεις τους κολοκυθοανθούς. Στο τέλος σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε 100ml ελαιόλαδο και 300ml νερό και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά