Η Ιαπωνική κουζίνα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες στον κόσμο. Εχει τις ρίζες της στη Νεολιθική εποχή, έχει ως βάση της το ρύζι και το ψάρι και να κρίνουμε από το γεγονός ότι είναι μια από τις χώρες του κόσμου με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, αν όχι το μεγαλύτερο, τότε αξίζει τον κόπο η μελέτη της γαστρονομικής της ιστορία και κουλτούρα!

Υλικά


150ml Ιαπωνική Σως Σόγιας BLUE DRAGON
90 γραμμ. ζάχαρη άχνη
25ml Σάκε ή ξηρό Λευκό Κρασί
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
12 καλαμάκια για σουβλάκια, εμποτισμένα σε νερό για τουλάχιστον 1 ώρα
6 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα
1 ματσάκι πράσα ή φρέσκα κρεμμυδάκια
6 σπαράγγια

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζομε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά έως ότου η σάλτσα να εξατμιστεί και να μειωθεί κατά το ένα τρίτο.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα (ή φρέσκα κρεμμυδάκια) και τα σπαράγγια σε κομμάτια 3 εκατοστών.

Φιλετάρουμε κάθε μπούτι κοτόπουλου σε έξι κομμάτια και τα περνάμε εναλλάξ με τα λαχανικά στα σουβλάκια.
Τα ψηνουμε τα στο μπάρμπεκιου, (ή στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια φωτιά) αλείφοντάς τα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη σάλτσα.


Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα.

πηγή: tastyday.gr