Πεντανόστιμοι, καλοκαιρινοί, θαλασσινοί, οι κεφτέδες με χταπόδι αντί για κρέας ειναι ο ιδανικός μεζές για την εποχή. Ειναι απλοί, απλούστατοι, ακόμη και το τηγάνισμα τους δεν κρατάει πολύ, ίσα να πάρουν χρώμα τα κεφτεδάκια καθώς το χταπόδι ειναι ήδη βρασμένο. Κι αν δεν βρείτε φρέσκο χταπόδι μην πτοηθείτε, γίνονται τέλειοι και με κατεψυγμένο.

Κεφτέδες χταποδιού

Υλικά για 20 περίπου κεφτέδες

1 μικρό χταπόδι βρασμένο

1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκορδο
4 φρυγανιές
Λίγη μπύρα
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
Αλάτι και πιπερι

Αλεύρι για το αλεύρωμα
Λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζετε στο μπλεντεράκι το χταπόδι σε κομμάτια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόψτε τα χρησιμοποιώντας τη διακεκομμένη λειτουργία για να μην πολτοποιηθούν. Αδειάστε τα σε ενα μπολ.

Μουσκέψτε τις φρυγανιές σε λίγη μπυρα (φροντίστε να ειναι παγωμένη για να πιείτε την υπόλοιπη). Οταν μαλακώσουν τις στύβετε και τις προσθέτετε στο ψιλοκομμένο χταπόδι.

Ψιλοκόβετε το δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτετε κι αυτά στο χταποδι. Προσθέτετε και το αυγό, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά.

Αφήνετε για μισή ώρα το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει. Οταν ειναι η ώρα για το τηγάνι, πλάθετε τους κεφτέδες και τους αλευρώνετε. Βάζετε αρκετό λάδι στο τηγάνι (εγώ προτιμώ πάντα το ελαιόλαδο) να κάψει και ρίχνετε λίγους λίγους τους κεφτέδες. Τους αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν από τη μια πλευρά και τους γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη. Τους βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε. Με μια σαλάτα γίνονται ενα ωραιότατο κυρίως πιάτο, με λίγη ταραμοσαλάτα στο πλάι ένας υπέροχος μεζές για ούζο και μπύρες.

πηγή: tastyday.gr