Σαλάτα με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού
Πεντανόστιμη και δροσερή
Τα υλικά
3 φιλέτα κοτόπουλο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
λίγο θυμάρι
2 αγγουράκια
24 ντοματίνια
1 ώριμο αβοκάντο
1 μαρούλι
1 ματσάκι ρόκα
1/2 iceberg
Για τη σως γιαουρτιού:
200γρ. γιαούρτι
3κ.σ χυμό από λεμόνι
2κ.σ λευκή κρέμα βαλσάμικο
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
ξύσμα μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Ρίξε ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάλε τα φιλέτα να σοταριστούν και να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Σβήσε με κρασί και θυμάρι και άφησε το να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 20λεπτάκια.
Πλύνε όλα τα λαχανικά και κόψε τα σε χοντροκομμένα κομμάτια. Τώρα είτε βάλτα όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, είτε χώρισε τα σε μερίδες. Εγώ τα χωρίζω σε μερίδες και έχω για 4 μέρες σαλατούλα έτοιμη. Στο μεταξύ βγάλε και το κοτόπουλο αν έχουν περάσει τα 20 λεπτά, στράγγιξε το λίγο σε ένα απορροφητικό χαρτί και κόψτο κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε και όλα τα υλικά από τη σως. Αλάτισε τη σαλάτα σου κατά βούληση και πρόσθεσε τη σως γιαουρτιού από πάνω. Η σαλάτα σου είναι πανέτοιμη να την απολαύσεις. Αν χωρίσεις και εσύ σε μερίδες τις σαλάτες σου, τότε βάλε αλάτι και τη σως γιαουρτιού μόνο στη μερίδα που θα φας. Κράτα τη σως χωριστά σε ένα τάπερ και πρόσθεσε την την ώρα που θα φας τη σαλάτα!
Μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου και άλλα υλικά όπως κρουτόν και καλαμπόκι. Επίσης, αν είσαι πιο της υγιεινής διατροφής μπορείς το κοτόπουλο να το κάνεις βραστό αντί να το περάσεις από το τηγάνι. Εννοείται πως αν είσαι από τους ανθρώπους που τους πικρίζει η ρόκα μπορείς να την βγάλεις εντελώς.