Ατομικά πιτάκια ροδάκινου με γλάσο βουτύρου
Με ώριμα ροδάκινα σε κύβους
ΥΛΙΚΑ
2 ώριμα ροδάκινα σε κύβους
1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φύλλα σφολιάτας
4 κ. σούπας βούτυρο
3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς και σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ροδάκινα με τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια. Κόψε κάθε φύλλο σφολιάτας σε έξι ορθογώνια και μοίρασε το μείγμα ροδάκινου στα μισά από αυτά.
Με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας κάλυψε τη γέμιση και ασφάλισε τη ζύμη γύρω-γύρω με ένα πιρούνι.
Τοποθέτησε τα πιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Όσο κρυώνουν τα πιτάκια, βάλε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να πάρει χρώμα και άφησέ το να κρυώσει για πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε στο βούτυρο τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενοποιηθούν.
Πρίχυσε με το γλάσο τα πιτάκια.