ΥΛΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι κριθαράκι
3/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
Πώς θα φτιάξεις το κριθαράκι με τυρί και σκόρδο;

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο στο τέλος, για να μην καεί.
Προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Όταν ξεκινήσει να βράζει και να εμφανίζονται φυσαλίδες, μειώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Όταν πλέον το κριθαράκι μας είναι al-dente, το αφαιρούμε από τη φωτιά.Η σάλτσα θα είναι αραιή και μόλις κρυώσει θα αρχίσει να γίνεται πιο παχύρρευστη.

Προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο σπανάκι στο κριθαράκι.

Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό και γαρνίρουμε με επιπλέον τυρί αν το επιθυμούμε!