Υλικά

1/2 κιλό αμύγδαλα ανάλατα άψητα
• 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μόνο ψίχα)
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουταλιές άσπρο ξίδι
• Mαϊντανό
• Eλαιόλαδο
• αλάτι

Εκτέλεση

Zεματάμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο μπλέντερ με το σκόρδο και το αλάτι και τα πολτοποιούμε.
Στο μεταξύ, μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με ένα ποτήρι κρύο νερό, λίγο ακόμα αλάτι και ξίδι. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένας αραιός πολτός. Aν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Bάζουμε τη σούπα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσει και τη σερβίρουμε δροσερή σε μεγάλες κούπες με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα και μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα.

πηγή:tastyday.gr