Υλικά
3 μέτριες πατάτες
1 ½ φλιτζανιού αρακά βρασμένο
4 μέτρια καρότα βρασμένα
4 αβγά
3/4 του φλιτζανιού βρασμένο κοτόπουλο
1 αγγούρι
2 κουταλιές της σούπας αγγουράκι τουρσί σε άλμη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα ( ή λίγη περισσότερη ). Η σπιτική ( βλ. συνταγή δίνει τέλειο αποτέλεσμα )
αλάτι, πιπέρι
Λίγη κάπαρη
Φύλλα σέλινου ή μαϊντανού ( για το «στεφάνι»)
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και τα αβγά. Όταν βράσουν τα λαχανικά, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό (και παγάκια) για να σταματήσει ο βρασμός άμεσα. Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε επίσης τα κρεμμυδάκια (το λευκό τμήμα), το αγγουράκι τουρσί, το φρέσκο αγγούρι, το ζαμπόν και το κοτόπουλο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας, για να μη διαλυθούν.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε μία φόρμα στρογγυλή ( καλύτερα με αποσπώμενο πάτο ) που έχουμε προηγουμένως στρώσει με ζελατίνα, την οποία αφήνουμε να προεξέχει για να μπορούμε μετά να την ξεφορμάρουμε. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο. Όταν παγώσει και σφίξει καλά, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Φτιάχνουμε με το σέλινο ή το μαϊντανό το «στεφάνι» και σερβίρουμε.
πηγή:tastyday.gr