Μαγείρεμα: 10 - 15 λεπτά

Υλικά

Νιόκι 500 γρ
Ντομάτες 5 ψιλοκομμένες
Βασιλικός 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Παρμεζάνα 150 γρ τριμμένη
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 1 πρέζα
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Σοτάρουμε λίγο το σκόρδο σε τηγάνι με το ελαιόλαδο ,προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα,αλάτι,πιπέρι,την ζάχαρη ,τον ψιλοκομμένο βασιλικό κι αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα νιόκι. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα (δεν θέλουν πάνω από 2 – 3 λεπτά). Τοποθετούμε τα νιόκι σε βουτυρωμένο πυρέξ , περιχύνουμε με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί μας κι είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

πηγή:chefoulis.gr