Μια πίτσα που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο με μια ζύμη που δεν έχει μαγιά και για αυτό δεν χρειάζεται αναμονή για να φουσκώσει. Πάνω από τη ζύμη στρώσετε ό,τι υλικό σας αρέσει. Εγώ πάντως προτιμώ μια εξαιρετικά απλή εκδοχή: με κολοκυθάκια και φέτα.

Τραγανή πίτσα με κολοκυθάκια και φέτα

Για 1ατομική πίτσα

125 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές λάδι
8-10 κουταλιές νερό
Αλάτι
Πιπερι
Κολοκυθάκια σε λωρίδες
80 γρ φέτα (ή και περισσότερο)
Φρέσκο θυμάρι

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°. Λαδώνω καλά ενα στρογγυλό μεταλλικό ταψάκι και το βάζω στο φούρνο να κάψει.

Κόβω τα κολοκυθάκια σε λωρίδες όσο πιο λεπτές γίνεται. Τις αλατίζω, τις λαδώνω και τις αφήνω στην άκρη.

Σε ενα μπολ ανακατεύω το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω λίγο λίγο το νερό και το ζυμώνω μέχρι να έχω ενα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.

Το ανοίγω σε ενα κύκλο όσο και το ταψάκι, γύρω στα 30 εκ. διάμετρο.

Βγάζω το ταψί από το φούρνο, βάζω το φύλλο στο ταψί που καιει (με προσοχή) και από πάνω απλώνω τα κολοκυθάκια και θρυμματίζω τη φέτα. Πασπαλίζω με φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και ψήνω την πίτσα γύρω στα 35 λεπτά.

Πηγή: tastyday.gr