Πώς και ποιές μελιτζάνες ξεπικρίζουμε
Οι παλιές νοικοκυρές δεν το αποφεύγουν με τίποτα, γιατί γνωρίζουν ότι αν μαγειρέψουν τις μελιτζάνες ως έχουν, το φαγητό τους θα βγει πικρό!
Η διαδικασία είναι απλή, οπότε ας την εφαρμόζουμε, ακόμα και για τις άσπρες ή τις τσακώνικες μελιτζάνες που από τη φύση τους είναι πιο γλυκές.
Τις κόβουμε, λοιπόν,όπως ζητάει η συνταγή μας και τις βάζουμε σε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει χοντρό αλάτι (περίπου 1 γεμάτη κουτ. σούπας για 3 μεγάλες φλάσκες). Τις αφήνουμε για 30 λεπτά – 1 ώρα και στη συνέχεια τις ξεβγάζουμε, τις στύβουμε ελαφρώς και τις στεγνώνουμε με πετσέτα. Εναλλακτικά:
Βάζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε ένα σουρωτό και τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι (περίπου 1 γεμάτη κουταλιά για 3 μεγάλες φλάσκες). Μετά από 30 λεπτά – 1 ώρα, τα ξεβγάζουμε καλά κάτω από νερό βρύσης για αρκετή ώρα, τα στύβουμε ελαφρώς και τα στεγνώνουμε με πετσέτα.
Το αλάτι «τραβάει» το νερό από τις κομμένες επιφάνειες .Ετσι, μειώνεται κάπως η πικράδα τους.
Πηγή:www.tastyday.gr