Εύκολη, σπιτική βυσσινάδα
Ένα δροσερό αφέψημα για όλες τις ώρες
Υλικά
1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
2-3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα στίβουμε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους.
Ξεπλένουμε τις φλούδες και τα κοτσάνια με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο χυμό.
Βάζουμε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει σε σιρόπι, όχι πολυ πηχτό σαν των γλυκών του κουταλιού.
Προσθέτουμε στο τέλος και το χυμό του λεμονιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει η βυσσινάδα τη βάζουμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια.
Στο ποτήρι μας βάζουμε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα και αραιώνουμε με νερό.