Σουπιές κρασάτες
Με λευκό κρασί
Υλικά
Σουπιές 1 1/2 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες
Κρεμμύδια 6 ξερά κομμένα σε φέτες
Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
Φύλλο δάφνης 1
Ντοματάκια 1 κουτί ψιλοκομμένα
Αλάτι - πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις σουπιές , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες (όχι πολύ μικρές) και τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί , σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και συμπληρώνουμε τις σουπιές.
Σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί . Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και βάζουμε τα ντοματάκια , την δάφνη , αλάτι πιπέρι , νεράκι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. (Στην χύτρα θέλει μόνο 10 λεπτά)