Υλικά

15 μπιφτέκια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ημίπαχο ή και άπαχο αν θέλετε
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 τριμμένο καρότο
1 σκ. σκόρδο (προαιρετικά)
8 κ.σ. νιφάδες κουάκερ
1-1/2 κ.γ. αλάτι
1 ποτηράκι του κρασιού ζεστό νερό
1-2 κ.σ. μουστάρδα
Λίγο ξερό δυόσμο, λίγο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
2 πρέζες κανέλα (προαιρετικά)

Βήματα

Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί 5 λεπτά για να ανακατευτούν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα και βάζουμε στο ψυγείο για κανά μισάωρο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα + γκριλ (αν έχετε)

Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε 15 περίπου μπιφτέκια και ψήνουμε στη μεσαία θέση σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά από τη μία πλευρά και 10 από την άλλη

Μπορείτε να τα συνοδέψετε με ρύζι μπασμάτι ή καστανό ρύζι ή ανάμικτο και να έχετε μία πολύ θρεπτική αλλά και υγιεινή, επιλογή

Αν δεν είστε της υγιεινής, φτιάξτε μια σάλτσα ροκφόρ.