Πιλάφι τας κεμπάπ
Η καλύτερη πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι
Yλικά:
1 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε χοντρούς κύβους
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξύλο κανέλας
1 λίτρο νερό ή ζωμό μοσχαριού
αλάτι
πιπέρι
Για το πιλάφι:
500γρ ρύζι μπασμάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ζαράκια
1 φύλλο δάφνης
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας πολύ καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τον τοματοπελτέ και τον χυμό ντομάτας, συμπληρώνετε το νερό, σκεπάζετε με καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά 1 με 1 1/2 ώρα.
Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το ρύζι. Προσθέτετε το δαφνόφυλλο, το χυμό λεμόνι και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε το ζωμό, σκεπάζετε με καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.
Αφήνετε την κατσαρόλα στην άκρη για 10 ακόμα λεπτά να φουσκώσει το ρύζι. Στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και σερβίρετε συνοδεύοντας το τας κεμπάπ.