Σπιτικά ψωμάκια
Με βούτυρο και λίγη ζάχαρη
Υλικά
11 ψωμάκια
667 γρ αλεύρι
40 γρ ζάχαρη
40 γρ βούτυρο
12 γρ αλάτι
300 ml νερό χλιαρό
33 ml γάλα χλιαρό
40 γρ μαγιά νωπή ή 13γρ ξερή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και δουλεύουμε για 2' στην αργή και 6΄στη γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15' και στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια βάρους 100γρ.
Πλάθουμε μπάλακια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10'. Έπειτα τα πλάθουμε σε μπαστούνια μήκους 10 εκ. και τα τοποθετούμε στη στόφα σε θερμοκρασία 35°C και υγρασία 75% για 30'.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15'-20' ανάλογα βέβαια με το φούρνο.
Εναλλακτικά όταν πλάσουμε τα μπαλάκια τα βάζουμε κατευθείαν στη στόφα για 30΄και μετά ψήνουμε στο φούρνο για 15'-20'.