Υλικά

6-8 μερίδες
1 1/2 κιλό μοσχάρι από νουά σπάλας σε δίχτυ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ουίσκι
1 κ. σ. κορνφλάουρ
1 κύβο βοδινού (προαιρετικό)

Βήματα

Σε κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ όλες τις πλευρές.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα.

Κατόπιν βάζουμε το κρέας με το ζουμί του στην κατσαρόλα όπου έχουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το ουίσκι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να μησοκαλύψει το κρέας.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες. Μετά τις 2 ώρες ρίχνουμε τον κύβο βοδινού, αλατοπιπερόνουμε και βράζουμε για 10 - 12 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε το κρέας και το ακουμπάμε σε τάβλα κοπής. Το αφήνουμε 15 λεπτά να σταθεί. Μετά βγάζουμε το δίχτυ.

Δίχτυ και κόβουμε το κρέας σε φέτες πάχους 0,5 - 1 εκατοστό. Σε ένα ποτήρι με λίγο νερό διαλύουμε το κορνφλάουρ. Το ρίχνουμε στο ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα και

Δυναμώνουμε την φωτιά ώσπου να μείνει μία παχύρευστη σάλτσα και τότε ρίχνουμε μία κ. σ. φρέσκο βούτυρο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες

Ανακατεύουμε για λίγο να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρεται με γαρνιτούρα ρύζι, πατάτες τηγανητές, πουρέ ή ζυμαρικά.