Ριζότο με μελιτζάνα και παρμεζάνα
Με κρεμμύδι, σκόρδο και κρασί
Υλικά
4-5 μερίδες
1 κούπα ρύζι για ριζότο
4-5 μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα κρασί
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 κυβάκι κνορ
Αλάτι, πιπέρι
Ζεστό νερό
Βήματα
Παίρνετε τις μελιτζάνες τις κόβετε στην μέση, τις αλατοπιπερώνετε, τις βαζετε στο ταψί με λίγο λάδι στους 200 βαθμούς για μιση ώρα.
Μετα παίρνετε ενα κουτάλι κ βγάζετε την ψίχα της μελιτζάνας και μαζί με το σκόρδο τα βαζετε στο μπλεντερ να γινει λείο.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι κ το βαζετε σε μια κατσαρόλα στην φωτιά με το λάδι κ το ρύζι ανατεψτε μεχρι να γυαλιζει το κρεμμύδι μετα σβηνεται με λευκό κρασί
Ρίχνετε το κυβάκι κνορ, μαϊντανό ριχνετε λίγο, λίγο νερό κ λίγο αλάτι, το ανακατεύετε μέχρι να το ρουφήξει, το κάνετε αυτό ωσπου να βράσει σχεδόν το ρύζι.
Ριχνετε την μελιτζάνα κ λιγο παραπανω απο την μιση παρμεζάνα κρατηστε για το σερβιρισμα. Ανακατεψτε πολυ καλα.
Το βαζετε στο πιατο με την παρμεζάνα απο πανω κ καποιες σταγόνες ελαιόλαδο και είναι ετοιμο.