Υλικά

3 άτομα
1/2 πιπερια κόκκινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1/2 πιπερια πράσινη
2 φιλέτα απο στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
1 φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
λίγο ξερό βασιλικό
ρίγανη
αλατι
πιπέρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
νερό όσο πάρει


Βήματα

Κόβω σε κύβους τις πιπεριές και σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνω το κοτόπουλο.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και αφού κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνω τις πιπεριές.

Τσιγαρίζω τις πιπεριές για ένα λεπτό και ρίχνω και το κοτόπουλο. Τα αφήνω να τσιγαριστούν για πέντε λεπτά.

Ριχνω στο τηγάνι την μουστάρδα και ανακατεύω καλά. Ακολούθως ρίχνω και το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και τη ρίγανη ανακατεύοντας πάντα, και το αφήνω για 2-3 λεπτά.

Ρίχνω το ρύζι και το αφήνω αρχικά ανακατεύοντας να τραβήξει τα υγρά από το τηγάνι και μετά ρίχνω λίγο λίγο νερό ώσπου να είναι έτοιμο το ρύζι και να έχει τραβήξει όλα τα υγρά από το τηγάνι.