Υλικά

Τορτελίνια 1 πακέτο
Κουκουνάρια καβουρδισμένα για πασπάλισμα
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

Για την σάλτσα πέστο

Βασιλικός φρέσκος 40 γρ
Κουκουνάρια 30 γρ καβουρδισμένα
Παρμεζάνα 50 γρ τριμμένη
Ελαιόλαδο 100 γρ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την σάλτσα πέστο και τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε τα τορτελίνια της επιλογής μας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και καβουρδισμένα κουκουνάρια.