Υλικά

4-5 αυγά, κατευθείαν από το ψυγείο
2-3 ώριμες ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Αλάτι, Πιπέρι 
1 πρέζα ζάχαρη 
Καπνιστό μπέικον
Φρέσκια ρίγανη
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Λίγο νερό για τη σάλτσα

Οδηγίες

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε για λίγο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι να αφρατέψουν.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύοντας τα συνεχώς με μια σπάτουλα, κατά προτίμηση σιλικόνης.

Μόλις τα αυγά μισοψηθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε τη στραπατσάδα και βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά.

Σερβίρουμε τη στραπατσάδα με φρέσκια ρίγανη και ψημένο μπέικον.