Πολύχρωμη πιπερόπιτα
Δείτε τα υλικά και οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής
Υλικά
10 πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί
2 ποτήρια περίπου λάδι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
350 γραμμάρια φέτα μαλακή
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας ρεγκάτο ή ότι άλλο κίτρινο τυρί υπάρχει στο ψυγείο
3 αυγά
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα ποτήρι λάδι για να μαραθούν. Στο μεταξύ απλώνουμε σε ένα καλά αλειμμένο με λάδι ταψί τα μισά φύλλα του πακέτου, το καθένα επίσης αλειμμένο με λάδι. Συνήθως τα πακέτα έχουν γύρω στα δέκα – έντεκα φύλλα. Εγώ βάζω έξι κάτω και πέντε από πάνω για να καλύψω τη γέμιση. Ανάβουμε το φούρνο για να προθερμανθεί στους 180-200 C , ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα αυγά και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία είναι επίσης ένα-ένα αλειμμένα με λάδι. Κλείνουμε τις γωνίες, χαράζουμε την πίτα και την περιχύνουμε με μισό ποτήρι λάδι. Ψήνουμε στη μέση του φούρνου μέχρι να ψηθεί το φύλλο. Εγώ ψήνω πάντα τις πίτες σε διάφανο πιρέξ για να μπορώ να ελέγξω αν έχει ψηθεί ο πάτος. Αν δεν έχει ψηθεί ,ενώ το πάνω φύλλο έχει αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ακουμπώ για περίπου πέντε λεπτά το ταψί στον πάτο του φούρνου.
Πηγή:www.tastyday.gr