Υλικά
2 φλ. ρύζι
2 κ.σ. βούτυρο
5 φλ. νερό ή ζωμό κότας
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα κιμά

400 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
10 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 συσκευασία ντοματάκια
1 δαφνόφυλλο
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί.

Σβήνουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.

Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄ να δέσει η σάλτσα του κιμά. Ετοιμάζουμε το ρύζι όπως και στη συνταγή πιλάφι με περαστή σάλτσα ντομάτας.

Όταν γίνει, το πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα κιμά και 1 κ.σ. γιαούρτι.