Πεντανόστιμα κριτσίνια τυριού
Ένα σνακ για όλες τις ώρες
Υλικά
50 κριτσίνια περίπου
200 ml γάλα
100 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
1 φακ. μαγιά ξηρή χωρίς γλουτένη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. περίπου αλεύρι χωρίς γλουτένη (έκανα ένα μείγμα από 3 διαφορετικά αλεύρια χ.γ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το νερό.Βάζουμε όλα τα υγρά με την μαγιά και την ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι. Αφήνουμε δέκα λεπτά περίπου να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ρίχνουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ με τα υγρά και την μαγιά ανακατεύοντας και τέλος το αλάτι. Ζυμώνουμε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο λίγο αλεύρι μέχρι να το πετύχουμε. Τέλος τρίβουμε το τυρί φέτα και το ζυμώνουμε μαζί με το ζυμάρι καλά. Αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα περίπου.
Κόβουμε κομμάτι της ζύμης και το βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Με τον πλάστη το ανοίγουμε απαλά σε χοντρό φύλλο.
Κόβουμε τα περισσεύματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι για να κάνουμε τετράγωνο το φύλλο. Έπειτα κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και φτιάχνουμε στριφογυριστά μπαστουνάκια που τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180' στον αέρα για 15 λεπτά,στην μεσαία σχάρα. Βγάζουμε απ τον φούρνο και αφήνουμε να παγώσουν.