Υλικά:

4 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους,

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,

1 μικρό (200γρ.) γιαούρτι,

1 κουταλιά μουστάρδα mild 

4 κουταλιές μαγιονέζα

3 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα,

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,

½ φλιτζανάκι μηλόξιδο,

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο,

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τα αβγά αν θα βάλετε, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα αν θα βάλετε και ανακατεύετε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Βάζετε την πατατοσαλάτα σε ένα ωραίο μπολ σερβιρίσματος και την περιχύνετε με τη σάλτσα μαγιονέζας.